Verslag clubavond 4 december 2023

Mededelingen:

  • De volgende (laatste) avond is maandag 18 december. Dit wordt een gezellige avond, het eten is geregeld door het bestuur, de drank moet zelf betaald worden. Neem je fototoestel mee er kunnen weer mooie foto’s gemaakt worden.
  • a.s. Woensdag zal het programma voor 2024 op de website komen. Het overzicht van de camera groepen is gereed.

Deze avond komt Veronique Jansen (Museum Hilversum) ons vertellen over storytelling. Veronique geeft een aantal voorbeelden hoe een story telling sterker gemaakt kan worden. Na haar uitleg/toelichting werden de ingezonden story’s besproken. Ook hier gaf ze uitleg hoe een story sterker gemaakt kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar regels die hiervoor gelden zijn:

  • Voorkom herhaling (bv. dezelfde persoon, onderwerp, niet herhalen in een ander beeld).
  • Croppen, niet alle foto formaten in dezelfde lay-out.
  • De foto’s hoeven niet in een chronologische volgorde te staan.
  • Weglaten, de kunst van het weglaten. Overbodige info niet tonen.

Later bleek, helaas, dat niet alles is aangekomen bij Veronique. Veronique bood aan om een herkansing in te bouwen. Zij bood aan om op 8 januari 2024 naar het museum te komen, daar krijgen we een rondleiding (o.a. het perfecte plaatje) en daarna zal ze de ontbrekende inzending bespreken. Zeer coulant van haar, waarvoor we haar ook dankbaar zijn. Hierover zal apart gecommuniceerd worden. De betroffen mensen hebben dan de gelegenheid nog om verbeteringen aan te brengen. Hans zal het een en ander regelen.

Verslag van Wim Vleeming (ipv Ellen).