Light spaces, Remember Mandela en tips&tricks

Mis het niet!

Op zondag 26 november is de laatste dag van de tentoonstelling Light Spaces: Tamar Frank & Popel Coumou. Ben je nog niet geweest of wil je de indrukwekkende tentoonstelling nog een keer zien, dit is je kans!


Op zondag 26 november zijn Tamar Frank en Popel Coumou in het museum aanwezig en leiden je rond door de tentoonstelling. Een unieke kans om de kunstenaars te ontmoeten en naar de verhalen te luisteren. Ontdek in deze nieuwsbrief ook de komende activiteiten. Online kun je snel en gemakkelijk tickets hiervoor bestellen. Veel (lees)plezier!

Remembering Mandela

Op 5 december 2023 is het 10 jaar geleden dat de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder en politicus Nelson Mandela (1918) overleed. De expositie Remembering Mandela gaat terug in de tijd met twee nooit eerder getoonde series van de Nederlandse documentair fotograaf Ilvy Njiokiktjien.

Ze laat de impact van het verdriet en rouw zien op het moment van Mandela’s overlijden. Met de bijdrage van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Gideon Mendel haalt het museum herinneringen op aan de man die een sleutelrol vervulde in de afschaffing van apartheid in Zuid-Afrika. De tentoonstelling is vanaf 2 december te bezoeken.

Ga mee met de gratis instaprondleiding op dinsdag 5 december om 13 uur en ontdek meer over deze tentoonstelling. Aanmelden klik hier. Deelname is gratis met een museumticket.

Tips&tricks: straatfotografie en gratis toegang

Speciaal voor OPEN035 organiseert Museum Hilversum op zaterdag 25 november een workshop straatfotografie. Inmiddels zijn alle plaatsen voor deze workshop al vergeven en kunnen fotografen (in spé) zich helaas niet meer aanmelden. Maar het is wél mogelijk om naar de bespreking van de beste foto’s te komen.

Alle deelnemers van de workshop Straatfotografie selecteren hun top 3 beelden van die dag, waarna fotografen Merel Schoneveld en Michiel Heijmans hier hun feedback op geven van 13.30 tot 15.30 uur. Bovendien is het museum de hele dag gratis geopend, dus grijp je kans om de exposities Light Spaces en Inner Journey te bekijken! Voor alle bezoekers staat er een kopje koffie of thee klaar