Workshop Straatfotografie 12 maart 2022

Informatie workshop straatfotografie 12 maart 2022

De workshop begint met een inleiding over straatfotografie van ongeveer een half uur. Er wordt uitgelegd wat straatfotografie is, waarop je moet letten en hoe je het alledaagse leven vastlegt zonder op te vallen. Ook leer je hoe je op een leuke manier toestemming kunt vragen om mensen te fotograferen en krijg je de nodige informatie over de nieuwe AVG privacy wetgeving. Deze nieuwe wetgeving heeft gelukkig vrij weinig impact op straatfotografie. Daarna gaan we de straat op en ga je onder begeleiding van de ervaren straatfotograaf (en Fujifilm ambassadeur), Ruud van der Lubben, zelf fotograferen.

Een aantal dingen die je gaat leren tijdens deze workshop straatfotografie zijn:

– Op welke manier je leuke situaties ontdekt om te fotograferen

– Het zien van interessante details die belangrijk zijn bij straatfotografie

– Handige compositie tips voor straatfoto’s

– Hoe je mensen het beste kunt benaderen voor het maken van een foto

– Meer zelfvertrouwen krijgen in het benaderen van mensen en hoe je deze drempel       verlaagt

– Hoe je onopgemerkt foto’s van mensen maakt zonder dat ze het in de gaten hebben

– De omgeving goed mee te nemen in je straatfoto’s

Uiteraard is er tijdens de workshop straatfotografie voldoende tijd voor het stellen van vragen. Wij werken met kleine groepen, zodat je aan het einde van de middag echt veel geleerd hebt en in de toekomst verder kunt met het maken van straatfoto’s.

Datum 12 maart: definitieve tijd volgt. Duur 4 uur. Start Amsterdam CS.

Graag vóór 10 februari doorgeven of je er aan mee wil doen.