Verslag clubavond 20 januari 2020

Fotoavond 20 januari 2020 – Loes Belovics

Fotografe Loes Belovics sprak deze maandagavond over macrofotografie.

Loes heeft de fotografie ontdekt gedurende lange wandelingen in de natuur. Naast rust en afleiding vond zij een nieuwe uitdaging in het fotograferen. Vanaf 2010 heeft zij zich ontwikkeld tot een fotografe die veel motieven uit de natuur vastlegt, en daarbij een eigen stijl heeft ontwikkeld. Veel prachtige platen van bloemen en insecten liet zij zien, waarbij steeds opviel hoezeer zij uitgaat van de dichtbij instellingen van haar fotolenzen. Dat kan een macrolens zijn, maar net zo goed een andere lens die op de kortst mogelijke afstand wordt ingesteld, bij maximale diafragmaopening. Zo ontstaat een spel van een kort instelvlak met veel onscherpte voor en achter het instelvlak. In een bijna tabletopachtige benadering, met een scherp oog voor detail, weet zij juist ook deze onscherpe achtergronden en voorgronden te benutten en tot sprekende onderdelen van haar fotobeelden te maken.

Loes vertelt over haar fotografische aanpak op een zeer inspirerende wijze, die al snel de wens doet ontstaan om dit ook zo eens te proberen. Een interessante avond. Loes houdt een webblog bij: http://belton-loes.blogspot.com/ dat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Het bevat ook voorbeelden van haar werk.