Programma 2024

19.45 uur voor iedereen
Locatie:  De Uitwijk, Ceintuurbaan / Dr. Schaepmanlaan in Bussum
Zaal open circa 19 uur.

Let op; de locatie en de data zijn soms afwijkend!
Dit jaar starten we op verschillende data voor geïnteresseerden met het bekijken van een instructie film van Zoom over een thema / onderwerp.
Dit is voorafgaand aan de clubavond van 19.15 uur tot 19.45 uur. Als je hierin geïnteresseerd bent en eraan mee wilt doen, wil je dit dan via de mail aangeven?

Maandag 5 februari 2024
Vanavond is er van 19.15 uur tot 19.45 uur een Zoom instructie voor geïnteresseerden over het onderwerp basis instellingen van de fotografie over diafragma, sluitertijd en scherptediepte.

Het Flitshuis
Het Flitshuis uit Amersfoort verzorgt een presentatie over licht, flitsen en portret.  Aan bod komt: omgevingslicht, scherptediepte, sluitertijd, diafragma. Neem pen en papier mee voor aantekeningen.
Een ieder wordt verzocht 2 (portret)foto’s in te leveren met als thema LICHT en Dynamiek op uiterlijk 15 maart. Het flitshuis komt terug op maandag 18 maart om deze foto’s te bespreken

Ook volgt een korte uitleg over de challenge. Deze zal 21 februari weer starten, twee weken eerder dan eerder in het programma stond.

Maandag 26 februari
Let op: andere locatie!
Deze avond zitten we vanaf 19.30 uur in de werkruimte van Posterframe Fix, op de Amsterdamsestraatweg 15D, 1411 AW Naarden
(vlak bij de Kringloopwinkel in Naarden).

We krijgen hier een uitgebreide instructie en informatie over printen, keuzes voor papier, de impact van papier op de afdruk, enzovoort van Dick Vos en Lavina.
Neem wel een eigen klapstoel mee; er zijn geen stoelen voor 20 mensen.

Er is deze avond dus geen zoomsessie van 19.15-19.45 uur

Maandag 4 maart
Aan bod komen: belichtingstechnieken, camerastanden, de belichtingsdriehoek en diafragma.

Ledenvergadering
Vanaf 19.45 uur – nadere info volgt

De mooiste foto van 2023.
Ieder mag er een indienen. Deze worden gezamenlijk besproken.

Maandag 18 maart
Ook deze avond is er van 19.15 uur tot 19.45 uur een Zoom instructie voor geïnteresseerden over het onderwerp basis instellingen van de fotografie. Dit is de laatste keer. In het najaar verder bij voldoende belangstelling.

Het Flitshuis
Vanavond komt Johan Huizinga (Het Flitshuis) de foto’s bespreken met het
thema Licht en Dynamiek.

Maandag 8 april
Uitslag en bespreking van de Challenge

Maandag 22 april
Vanavond het onderwerp ‘speciale technieken in de camera’ door Carla. Denk aan HDR, bracketing, meervoudig fotograferen om er enkele te noemen. Neem je camera dus mee!

Daarna gaan we naar buiten, fotograferen op de hei. Als het slecht weer is binnen. De zon gaat onder om 20.50 uur.

Maandag 6 mei
Dit is een nog in te vullen avond. Heb je wensen?

Maandag 27 mei
Bespreken van de twee ingediende foto’s van een nog te bepalen thema / onderwerp. Dit is de laatste avond van het voorjaar. In september zien we elkaar weer.

.In het najaar zijn de avonden gepland op de volgende data.

September; 2 (extra avond – niet in de Uitwijk), 9 en 23
Oktober; 7 en 21
November; 4 en 18
December; 2 en 16

Uiteraard hebben we een doe avond met een thema, wordt er een challenge gedaan in het najaar, wordt de rode draad besproken, vieren we Kerst en het einde van het jaar met elkaar en komt er een fotograaf een onderwerp bespreken. We zijn op zoek naar een portret fotograaf en een architectuur fotograaf. Tevens komt er een vervolg op het onderwerp story telling en komt Veronique nog een keer in het najaar. De Zoom instructies worden voortgezet indien er voldoende belangstelling is vanaf medio oktober.

Het programma voor het najaar volgt in het voorjaar.

De programmacommissie
Mirjam, Wim, Ankie en Evert