Programma Argentum september – december 2021

Programma  september – december 2021

Vanaf 1 September:

Wie zou er willen beginnen met een foto voor de rode draad zodat die vanaf nu weer kan gaan lopen? En wie willen er allemaal meedoen?

Stuur een mail naar rodedraad@argentum.nl , dan kan er vanaf 1 september een nieuwe rode draad van start gaan.

Maandag 6 september 18.00 uur bij Natuurmonumenten

We gaan buiten fotograferen bij Natuurmonumenten in ’s Graveland.

Verzamelen bij her restaurant om 18.00 uur, kunnen een hapje eten (op eigen kosten) en gaan dan foto’s maken in de omgeving. Twee foto’s kan je insturen voor de volgende keer om te presenteren. Waarom deze foto’s?  Wat valt op? Wat zou je van anderen willen weten over deze foto?

Maandag 20 september, Jan Tabak 19.30 uur

De eerste clubavond weer in Jan Tabak. We presenteren de rode draad van de afgelopen maanden en vragen jullie om de mooiste foto te kiezen van de rode draad. Stuur  vooraf je keuze naar rodedraad@fotoclubargentum.nl . Je mag 1 foto aanwijzen.

We willen verder met de rode draad, als je mee wilt doen kan je dat per mail nog aangeven.

– Daarna kijken we naar de 2 foto’s die iedereen in kan sturen: naar aanleiding van het bezoek aan  Natuurmonumenten of, als je daar niet bij was, twee foto’s uit de Vesting of Stadszigt (of een mix). Bij Stadszigt was de opdracht een portretfoto of een natuurfoto te maken.  (1. Maak een portretfoto (kleur of zwart/wit). Die kun je maken van een persoon/mede fotograaf of van een beest (rund, schaap, paard, vogel enz).

1. Maak een natuurfoto. Dit mag een landschap zijn, een beest in het landschap, een wolkenlucht enz enz., of een macrofoto.  Als variatie kan je gaan werken met een ander standpunt (laag, door je knieën of juist hoog (ergens opklimmen), zwart/wit fotograferen, bewust beweging in je foto brengen enz. )

Maandag 4 oktober: Jan Tabak, 19.30 uur

Thema 3: “Corona voorbij (?)”

Dit is een actueel onderwerp en we weten niet of Corona voorbij zal zijn in het najaar, vandaar het vraagteken erachter. Wereldwijd zal het zeker niet zo zijn.

De twee foto’s die je instuurt kunnen dus de werkelijke situatie in Nederland of ergens anders laten zien met betrekking tot de pandemie, b.v mensen die hun vaccinatie bewijs tonen want dat  is echt een link met Corona Voorbij.

Een foto van een demonstratie in maart 2021, is in het najaar niet actueel en dus niet de bedoeling.

Je kunt ook je eigen beleving wat betreft Corona voorbij laten zien, bv dat je een goede vriend weer een knuffel of zoen geeft, of dat mensen zonder mondkapje bij de bakker staan. Het moet dan wel ergens laten zien dat dat  niet is wat je vroeger deed, maar dat het de foto na “het nieuwe normaal” genomen is! (bv de pijlen staan nog op de grond…)

De foto’s, die je indient, graag met je naam (niet meer het nummer). De foto dient kwalitatief goed te zijn (compositie, scherpte etc.) En met een korte toelichting waarom deze foto aan het onderwerp voldoet.

Cees zal deze foto’s bespreken.

Maandag 18 oktober De Schakel, Majoor Kampstraat 3 1411TT Naarden 19.30 uur

Dit wordt een DOE-avond.

• Camera of smartphone
  • Statief
  • Flitser
  • Lampen ( de clublampen zijn aanwezig).
  • En ook de materialen waar je mee aan de slag wilt. Doeken, gekleurd karton etc. Het is leuk als we rouleren en juist ook met andere items aan de slag gaan.

Ter plekke gaan we met onze camera’s aan de slag.

EXTRA, zaterdag in oktober

Maandag 1 november:

We zoeken uit of het wederom mogelijk is om een bezoek te brengen aan het filmmuseum in Hilversum. Tijd en informatie volgt.

Anders het volgende voorstel: Drie mensen vertellen iets over hun foto ontwikkeling, aan de hand van hun werk geven ze aan wat ze doen, gedaan hebben en wat hun plannen zijn (korte presentatie). Wie zou dit willen?  Meld je vast aan bij de programma commissie Ankie, Mirjam of Bernadet.

Maandag 15 november, De Schakel 19.30 uur

Hapé Smeets komt praten en zal het o.a. over series hebben.  Eerder hadden we 3 mogelijke onderwerpen uitgekozen waar we mee aan de slag zouden kunnen gaan.

1. Corona: Mirjam, Bernadet en Anki
  2. Portret: Saskia

Zie de eerdere vragenlijst voor de projectgroepen, deze volgt apart van het programma.

Maandag 6 december, De Schakel 19.30 uur

thema avond 4: (het) nachtleven

Thema 4: “Nachtleven”

Met dit thema kun je veel kanten op….. Iets wat zich in de nacht afspeelt van mens of dier. Het moet wel “leven”, dus alleen een sterrenhemel is niet genoeg, als er een vleermuis onder de sterren hemel vliegt is het wel goed…. Verder kan natuurlijk alles wat zich ’s nachts afspeelt gebeuren zoals de nachtdienst in een verpleegtehuis, een knetterende disco met brakke mensen etc etc.

De twee foto’s, die je indient, graag met je naam (niet meer het nummer). De foto dient kwalitatief goed te zijn (compositie, scherpte etc.) En met een korte toelichting waarom deze foto aan het onderwerp  “Nachtleven” voldoet.

Cees zal deze foto’s bespreken.

Buitengewone ledenvergadering 13 december  De Schakel om een nieuw bestuur en commissies samen te stellen. Gezocht leden die in de programmacommissie willen en een penningmeester.

Maandag 20 december: De Schakel 18.00 uur.

Foto diner.

We nemen hapjes/ eten mee, gaan dat eten fotograferen en dan gezellig met elkaar eten! We maken er een feestelijk avond van en hopen dat iedereen feestelijk gekleed gaat komen!

Na 20 december:

Mogelijk is er weer het Light festival in Amsterdam. Voorstel is om hier naartoe te gaan en te fotograferen. Later, in 2022, kunnen we dit aan elkaar presenteren.

Eventuele wijzigingen in dit programma zijn nog mogelijk, het is mede afhankelijk van de Corona maatregelen die op dat moment van kracht zijn.