MUSEUM HILVERSUM

                                   We gaan weer open.

Wat een goed nieuws! Vanaf zaterdag 5 juni ben je weer welkom in Museum Hilversum. Wij kunnen niet wachten om de tentoonstelling De Zilveren Camera te laten zien. We werken met tijdsloten zodat we kunnen zorgen voor optimale spreiding van de bezoekers in het museum. Wel even een ticket boeken.

De Zilveren Camera 

De start van de expositie De Zilveren Camera 2020 vindt traditioneel plaats in Museum Hilversum met daarnaast een selectie van de beelden in de binnenstad van Hilversum. Deze expositie is het resultaat van Nederlands grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd en toont een overzicht van de beste nieuwsfoto’s en verhalen, gemaakt door Nederlandse fotojournalisten. De Zilveren Camera is tot en met 15 augustus te zien.

In de expositie zijn ruim 250 foto’s te zien: de winnaars in tien verschillende categorieën (van nieuws en politiek tot sport en Natuur en Wetenschappen), maar ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, Paul Peters Fotoprijs, De Zilveren Camera Publieksprijs en natuurlijk De Canon Zilveren Camera. De laatste is gewonnen door fotograaf Kees van de Veen met een serie over Piet Franssen uit Tegelen, die tijdens de eerste coronagolf werd opgenomen op de intensive care in Assen. De jury noemt de beelden ‘integer’ en ‘intiem’. Het ging het afgelopen jaar vaak om het veel te vroeg afscheid moeten nemen van geliefden. Het verdriet dat we kennen uit de wekelijkse cijfers is in deze serie persoonlijk gemaakt.

Binnen en buiten

De tentoonstelling met kleine, grote, ontroerende en aangrijpende verhalen is op verschillende locaties in de binnenstad te zien. De route start met grote doeken in het houten grid bij de Kwekerij op het Stationsplein en loopt via de winkels Chocolate Company, Coffee Fellows, De Gooise Matras, Libris Voorhoeve, 22Store, Morph Design en Mat-Store, die hiervoor ruimte hebben vrijgemaakt in de etalages, naar levensgrote fotokubussen op de Kerkbrink.

App

In het museum zijn alle winnende werken te zien, vertellen vijftien fotografen over hun werk en kunnen bezoekers stemmen op hun eigen favoriet voor de Publieksprijs. Jongeren worden met een app uitgedaagd om dieper in bepaalde nieuwsfoto’s te duiken. Daarbij loopt de wedstrijd De Zilveren Camera Junior tot en met 1 augustus en kunnen jongeren zelf aan de slag om hun eigen dagelijks nieuws te fotograferen en in te sturen.

Museum Hilversum    Kerkbrink 6     1211BX    Hilversum

035 533 96 01   www.museumhilversum.nl       info@museumhilversum.nl