Excursie Schermerhorn en Waarland

Zaterdag 23 februari zijn we met 9 mensen van de club afgereisd naar Schermerhorn en Waarland 

Daar staat een kerk met een rijke geschiedenis. Mooi aan de kerk zijn vooral de gebrandschilderde ramen die de geschiedenis vertellen van de plaatsen in Noord Holland die belangrijk waren in de koopvaardij. Ook Schermerhorn heeft wat de zeevaart betreft een belangrijke rol gespeeld, dit was te zien aan de grafzerken met afbeeldingen van scheepjes. In de kerk hingen ook miniatuurscheepjes. Dit werd ons verteld door de gids van de kerk nadat we genoten hadden van heerlijke appeltaart en een kopje koffie. Daarna konden we in de kerk gaan fotograferen. Leuk is dan om te zoeken naar creatieve standpunten en lichtinval.

De middag hebben we doorgebracht in Vlindorado te Waarland. Een prachtige tropische tuin met vele soorten vlinders. Een uitdaging om deze vlugge vlindertjes op de foto te zetten. Ook al omdat het er behoorlijk warm en vochtig was. Er was ook een gedeelte met tropische vogels. Vele soorten orchideeën en andere tropische planten. Genoeg onderwerpen voor mooie foto’s. Nadat we onze vochthuishouding weer op peil hadden gebracht zijn we teruggereden en waren we om 16.30 uur weer bij de Schakel.