De Rode draad

Najaar 2017

Na de zomervakantie is Argentum begonnen met een nieuw soort opdracht:
de Rode Draad.

Hierbij krijgt een lid een foto toegestuurd en moet daarbij …

1. De foto voor zichzelf analyseren.
    Wat zie ik in de foto?
    Welk gevoel heb ik erbij?
    Wat zijn de gebruikte beeldelementen?
  2. Een logisch vervolg op de foto maken.
  3. Een korte toelichting geven waarom hij/zij deze foto heeft gemaakt

Het werd een reis in foto’s: van kijken, naar buitenleven, lekker eten & drinken naar dieren, lijnenspel & dreigende beelden. Hieronder vind u de resultaten in de juiste volgorde en met een ingekort verhaal.

Foto van Rob

Bart ontving bovenstaande foto van Rob en op de foto werd gekeken. Kijken dus naar het onderwerp van zijn foto.

Foto van Bart

Anne  Commentaar van Anne. Bart krijgt iets in het vizier dus zocht zij een een vreemd dier ook in zwart/wit omgeving.

Foto van Anne

Jacob over de vreemd dier foto.  Denkt bij bever aan Canada in het wild en aan Beversport voor wandelen.

Foto van Jacob

Liset weet dat het buitensportzaak Bever is en denkt aan landen rond de Middellandse zee door tekst op kaart. Gaat voor geblokte tafelkleden met Italiaanse wijn en pasta.

Foot van Liset

Ingrid ziet de foto met pasta en gaat meteen aan het koken.

Foto van Ingrid

Nono wil hier een lekker glas wijn bij en maakt een stilleven.

Foto van Nono

Ankie vind dat bij een heerlijke fles wijn de oorsprong niet mag worden vergeten dus trossen druiven een beetje gekneusd en geblutst.

Foto van Ankie

Fred vindt dat bij deze druiven dat ze gesperst moeten worden en eindigen als het hoogst haalbare voor een druif nl. een St. Emilion Grand Cru Classé.

Foto van Fred

Wim associeert zulke prachtige wijnen met een groot rijk landhuis met een grote muur en daarop wat prachtige bloemen .

Foto van Wim

Marijke zag een lijnenspel op de foto. Koos voor deze foto met veel ronde en rechte lijnen, die de gebouwen op de achtergrond en palmbomen verlevendigen.

Foto van Marijke

Marianne vond iets in de foto van gevangen in een paradijs en dacht aan een dierentuin vandaar het opgesloten aapje.

Foto van Marianne

Mieke zag het aapje op een balk of boomstam met stuk touw en ging voor een dier op een stuk balk natuurlijk met touw.

Foto van Mieke

Carla vond de foto maar luguber en onprettig om naar te kijken dus ging maar even door met iets wat ook  heel  luguber en onprettig is om naar te kijken.

Foto van Carla

Saskia vindt in de vorige foto iets van een dood geslacht dier en na dood is de volgende stap de hemel. Dus hier een foto met een reis naar de hemel met rood, zwart en lijnenspel.

Foto van Saskia

Rob de laatste foto eindigt weer bij de maker van de eerste foto.  Rob vond randen van licht bij de wolken en de bodem partij heel donker met een zekere dreiging. Zijn foto randen van licht, de avond is donker en daar komt dreiging uit voort. Wat bevindt zich achter de heg?

Foto van Rob