Verslag Clubavond 7 december 2020

Verslag 07-12-2020 (zoomavond). Zwart/wit met een verhaal.

Ingelogd zijn Sylvia, Marianne, Fred, Ankie, Herman, Ans, Frans, Mariette, Saskia, Nono, Germa en Wim.

Mededelingen: Opgezegd hebben Noémi, Anita, Iris, Liesbeth en Piet.

Foto’s portret uiterlijk woensdag insturen.

Bespreking:

Wim heeft zwart/wit foto’s uit het archief van zijn vakanties voorheen afgedrukt in de doka nu ingescand in de computer opnames van vrouwen in klederdracht uit Guatemala en Namibië. Geen echt verhaal. Discussie zwart/wit vanuit kleur of direct zwart/wit.

Ans heeft een serie van 3 over bomen: bomenrij, bomenspiegeling en een dubbelle belichting dus 2 opnames over elkaar via camerafunctie met een kleine beweging.

Marianne heeft nostalgie in de foto’s met een ouderwets idee aan de rand gedaan via PowerPoint.

Mariette gooit het op de lockdown alles uitgestorven saai en troosteloos. Mooie lijnen in de foto’s mogelijk in kleur meer hedendaags. Mooie serie.

Rob met foto’s uit Turkije, grillige vormen in de foto’s de 3e foto afwijkend omdat er menselijke elementen in te zien zijn zoals de ballon en de elektriciteitspalen.

Anne heeft foto’s van de bouw overkapping van Hoog Catharijne met ronde en rechte vormen die elkaar mooi aanvullen.

Germa heeft foto’s van een jachthaven verschillende elementen in de foto’s die doorlopen in de blauwe achtergrond.

Ingrid maakte foto’s in Burgers Dierenpark van een ornament van een pauw. Hierbij erg mooie contrasten.

Pauze.

Carla niet ingelogd helaas ook geen bespreking.

Frans met een soort grote bloem 2 series opgestuurd 1 waarbij de foto’s elkaar overlappen maar bij nader inzien te weinig van elkaar te onderscheiden aan de rand. 3 foto’s van volle bloem naar kale bloem mooie serie met goede contrasten.

Bernadette zag ijsberen een gat graven 4 foto’s waarbij een ijsbeer een gat graaft er ingaat en aan het einde 2 ijsberen 1 vanuit het gat.

Ankie heeft een eerder vertoonde beeld nu in zwart/wit de achtergrond van de foto’s is van het zelfde beeld. De foto’s zijn uitgesneden uit grotere opnames.

Saskia heeft foto’s van ‘n man na de operatie met eerst de man en daarna de krukken en het douchekrukje van dichtbij opgenomen.

Miriam tot slotte heeft een bruidspaar gespot in Amsterdam 3 foto’s eerst in zogenaamde lijstjes later heeft ze het nog eens overgedaan met roze achtergrond de eerste foto in de roze achtergrond is iets ruimer in beeld dan bij de lijstjes.

Tot slot 14-12 om 19:00 uur inloop bij Jan Tabak portretten bespreken door Nico