De achterkant van Hilversum

De Achterkant van Hilversum

Jill Noteboom, Sanne Derks en Erik Borst hebben de opdracht De Achterkant van Hilversum verworven en uitgevoerd. De drie verkozen projecten hebben allen een heel andere focus, waardoor ze samen in een groepstentoonstelling in Museum Hilversum een veelzijdig beeld van de corona crisis en de impact hiervan op Hilversum en haar inwoners schetsen.

Sanne Derks, Vrijwilligers, de vergeten helden van de pandemie. Op de foto vrijwilligers van de Voedselbank, waar in ’t Gooi 246 vrijwilligers wekelijks voor 1400 mensen voedselpakketten uitgeven. In Nederland werken er in totaal 12000 vrijwilligers bij de voedselbank. (KLIK HIER VOOR MEER FOTO’S)

Sanne Derks beoogde met haar serie een eerbetoon te brengen aan de vrijwilligers die zich achter de schermen ook ten tijde van een pandemie onbezoldigd inzetten voor anderen. Het laat een diversiteit aan vrijwilligersinitiatieven zien en toont hoe vrijwilligers een brug slaan tussen klassen, generaties en culturen.

Erik Borst maakte met zijn project Ouwe een portret van het park de Oude Haven en haar jonge bezoekers; een generatie op een plek in een tijd die misschien voorgoed veranderd is.

Jill Noteboom is, vanuit persoonlijk standpunt en geloof in de ernst en noodzaak van het onderwerp, de eenzaamheid in gedoken. Zij ging met verschillende mensen in gesprek over de verschillende facetten van eenzaamheid en portretteerde hen bij de achterdeur.

De Achterkant van Hilversum is een project met als doelstelling de onderzoeksfotojournalistiek te stimuleren. Het is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en Museum Hilversum en het is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de Gemeente Hilversum.

3 oktober 2020 – 13 november 2020

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
info@museumhilversum.nl
www.museumhilversum.nl

@museumhilversum (twitter)
Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jill Noteboom