Verslag Clubavond 7 oktober 2019

Datum: 07-10-2019

Aantal leden:

19 en 2 kijkers

Programma voor deze avond:

Buitengewone ledenvergadering.

Presentatie van Bart over creatief omgaan met sluitertijden en diafragma.

Korte samenvatting ;

De vergadering wordt voor het eerst voorgezeten door Sylvia. Er worden drie beslissingen genomen te weten, we blijven geen lid van de fotobond, de richtlijnen voor de interne fotogroepen worden goedgekeurd en komen in het huishoudelijk reglement en het voorstel voor de verkoop van foto’s wordt aangenomen.

Daarna geeft Bart zijn presentatie. De relatie tussen sluitertijden, diafragma en iso waarden worden nog eens duidelijk op een rijtje gezet. Aan de hand van voorbeelden laat Bart zien hoe je hier creatief mee om kunt gaan.

Door lange sluitertijden te kiezen kun je beweging in je foto’s krijgen. Het diafragma bepaalt de scherpte diepte en de iso bepaalt de ruis. Hoewel bij de huidige camera’s de ruis ook bij hoge iso waarden meevalt.

De complete presentatie is te vinden op de website onder het kopje “leden”.

Daar vind je ook de foto’s die getoond werden.