Verslag “Plaat op de Plank”

maandag 16 september 2019

Verslag Fotoclub Argentum Plaat op de plank: besprekingen door Carla:-Sylvia, onze voorzitter, heeft een aantal mededelingen, dat er 4 nieuwe kijkers zijn op deze avond nl. Piet, Mariëtte, Kitty en Sylvia, zij stellen zich alle 4 aan ons voor en de volgende clubavond volgen nog eens 2 kijkers. -Dit jaar zijn er nog 2 exposities waar wij 60 lijsten voor hebben, die opgeslagen moeten worden, deze worden onder 4 personen verdeeld.-3 oktober is de uitwisseling met fotoclub Perspectief. Dit is in het Wijkcentrum de Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum. Wij willen graag 5 personen sturen voor deze avond. 3 personen hebben zich al opgegeven nl. Sylvia, Teun en Marianne.-7 oktober ledenvergadering: op de agenda o.a. evaluatie dat wij geen lid meer zijn van de bond en de mogelijkheid van verkoop van foto’s etc. De volledige agenda volgt.-Daarna neemt Carla het over van Sylvia met onderwerp  Plaat op de plank, zij bespreekt van 14 personen de foto’s. Ieder persoon mochten 5 foto’s in sturen, waarvan zij er elke keer 2 uit koos om door te nemen. De volgende personen vielen op met wat zij hadden ingestuurd, ik noem er maar een paar even kort.  Er kwamen foto’s langs van Fred met een reportage van de Maasvlakte en vervolgens foto’s van zijn schouder en been door een val met zijn fiets.

Foto’s van Ingrid  die een techniek had toegepast met 3 a 4 foto’s over elkaar te maken tot 1 foto. Heel erg apart, het zijn vrij abstracten beelden. Niet alle
fototoestellen kunnen dit, misschien leuk om eens uit te proberen.

Marianne had een spectaculaire foto met onweer, welke op een tornado lijkt.

Marijke had foto’s van Heerlen gemaakt van een Bouwproject bij het station, dit
is ontworpen door een kunstenaar, misschien de moeite waard om eens te gaan
kijken.

Ook 2 van de 4 aspirant-leden hadden foto’s ingestuurd, erg leuk. Kregen ook
direct tips mee, waar ze erg blij mee waren. 3 aspirant-leden hebben zich direct
op gegeven om lid te worden.

Het was een erg gezellige avond met ook koffie, thee en een koekje.

Volgende avond 7 oktober.