Bezoek Fotoclub Perspectief Hilversum.

Verslag Argentum fotoclubavond van maandag 6 mei 2019

Op bezoek hebben we deze keer de fotoclub Perspectief uit Hilversum.

Mededelingen:

· Het Zomerfotofestival is 24 mei, wie helpt de stellingen opbouwen in de Kruidentuin van Naarden? 25 mei is de opening

· Wie kan de passe-partouts in dozen een plaatsje geven in zijn huis. De fotoclub heeft er in de Schakel geen plaats voor. Als iedereen dat nu een jaartje doet…. Je kan je ook opgeven voor één doos.

· De BBQ is maandag 27 mei om 19.00 uur. Wie helpt er mee klaarzetten vanaf 18.00 uur?

· Carla: de portretgroep heeft een opdracht van Sherpa gekregen om foto’s te maken van hun cliënten op 25 mei a.s. in Emmeloord van 11.30 – 15.30 uur. Carla kan zelf niet en de anderen ook niet. Wie vindt het leuk om dit te doen?

Zes Fotoclub leden van Perspectief tonen hun foto’s

1. Margot Schoote

Fotografie is voor mij de fanatieke behoefte om de wereld zo mooi mogelijk weer te geven.

Onderwerpen: landschappen, natuur als kunst, portretten maar dan meer dan een kiekje en straatfotografie met een toegevoegde waarde. Ze heeft ooit bij ons op de club gekeken in 2005.

Ze is gestart met een Minolta met twee body’s 1x 100 ISO en 1 met 400 ISO droeg ze altijd bij haar. Nu heeft ze een Nikon 200, systeemcamera. Ze heeft veel foto’s meegebracht die ze snel laat zien.

2. Gijs de Pas, is 5 jaar met fotografie bezig en is 2 1/5 jaar lid van de club. Oorspronkelijk deed hij dierenfotografie maar nu ook landschap, portret en architectuur. Hij heeft Canon apparatuur.

3. Jos Borne, natuurfotograaf sinds 2009 lid van Perspectief

Sportfotografie is een passie van hem. Toestel Sony Alpha maar oorspronkelijk een Olympus.

Sony omdat het innovatief is en een systeemcamera met een compacte lichte body. Deze heeft zeer hoge prestaties van camera en keuze uit objectieven

Tips voor sportfotografie:

– Snelle sluitertijd, actie bevriest: 1/800 of 1/1000

– Hoge ISO zeker binnen of ‘s avonds buiten

– Bij ISO 400 – 600 wordt het onscherp

– Gebruik zoomlens met groot bereik 300 – 400mm is ideaal

– Lichtsterke lens bijv. f 2.8

– Zoom niet te ver in omdat dan het gevaar is dat de actie buiten beeld komt bijv de bal of puck.

– Gebruik autofocus en houdt de ontspanknop half ingedrukt

– Continu opname, mis de actie niet, nadeel dan veel uitzoekwerk achteraf

– Ken de sport en bereid je voor, ga vooraf kijken en kies een plek, vraag het na bij sporters en neem je camera mee.

– Meer actie én emotie neem je mee bij langer sluitertijden en meer beweging

– De snelheid van het onderwerp bepaald je sluitertijd bijv. 300 km per uur = f300

– De juiste instelling is afhankelijk van het onderwerp

– Te snel geeft een doods beeld Te langzaam een mislukt beeld, goed geeft mooie dynamiek

– Denk aan veiligheid van jezelf en anderen

4. Mike Symons, fotograaf sinds 2011. Conceptuele fotograaf

Toetel: Nikon D35 + D850 doet veel studiowerk: tweelingen en ambachten, juf, muzikanten, beroepen, weduwes, DN ‘er, Reclame, Misc, thuis, landschap in 1 kleur.

5. Helène van Hout, amateur in ontwikkeling. Van concreet naar abstract Nikon D 500 en Sony AVR, Systeemcamera voor buiten, zwartwit fotografie, studioportretten met 4 lampen maar gaat steeds minder lampen gebruiken. Het model geeft de grenzen aan, je moet toestemming van het model hebben, de temperatuur moet goed zijn. Je bouwt het samen op.

6. Hans Lensink, fotografeert zijn hele leven al. Ook beroepsmatig. Hij bewondert en laat dit zien in zijn foto’s Arnold Newman (1930), Piet Mondriaan, Le Corbusie, Rianne in the box, In de stijl van Dudok en het Crematorium Zuiderkant Hilversum, Paradiso (optredens), Ed van Elsken (1950) Commissariaat van de media, Laya-Xia (studiofoto), Boogschieten, Modeltekenclub Laren, Annette, The Lau – the Scene (Vorstin Hilversum).

We bedankt de fotoclub Perspectief voor het tonen van hun mooie foto’s.

Foto’s volgen nog.