Bespreking spiegeling door Nico Brons

Maandag 15 april

Bespreking spiegeling door Nico Brons

Sylvia opende de avond met de vraag, wie de dozen met lijsten kan opslaan. Ze staan nu bij Nono en moeten daar weg.

Daarna kwam Nico aan het woord om onze foto’s te bespreken. Het was leuk en leerzaam om zijn kijk op de foto’s te horen. Soms werden de foto’s wat veranderd of gekanteld dan was het opeens heel ander plaatje.

Sommige foto’s leende zich ook goed om in zwart-wit om te zetten, dit is wel een kwestie van smaak.

Ook zei Nico, Aansprekende foto’s maken kost tijd en is niet een kwestie van een knopje indrukken.

We hebben weer geleerd om goed te kijken wat je op de foto wil laten zien.

Het was weer een hele gezellige avond met 19 clubleden en 2×18 foto’s om te bespreken.

Nico zal nog een top vijf doorgeven en die komen weer op de website.

Hier dan de beloofde foto’s met commentaar van Nico.

Prachtig abstract door de kromme lijnen die ontstaan zijn door de spiegeling in een krom oppervlak. Zit een klein beetje ruis in, maar is zeker niet storend. Zit nog een klein vlekje in die weggewerkt zou mogen worden. Deze foto zou het ook goed doen in zwartwit. Een heerlijke foto om naar te kijken.

Deze foto is heel kleurrijk om te beginnen. Je moet echt wat langer kijken om te zien hoe een en ander in elkaar zit. Het is een hele puzzel, waar ik zelf niet zo 1 2 3 uitkwam. Dat het gebouw gespiegeld is is wel duidelijk, maar door de boot in het midden klopt het gewoon niet. Een heel knap staaltje photoshop werk. Een foto die je bezig houdt.

In een woord prachtig. Ooit is er een fotograaf geweest die de perfecte foto van een ijsvogel heeft gemaakt. Op die foto raakt het puntje van de snavel net het water. Daar deed de fotograaf 6 jaar en 720.000 foto’s over. Deze foto komt daarbij dicht in de buurt al zal dat niet het aantal jaren en de hoeveelheid foto’s gekost hebben. (neem ik aan). Let ook op de waterdruppeltjes bij de vogel en de mooie spiegeling in het water.

Een heel drukke en kleurrijke foto en dat past hier helemaal. Het lijkt wel of je van bovenuit een gebouw de straat gefotografeerd hebt. Heel fraai gezien en gefotografeerd. De schuine lijnen in de compositie ogen heel goed.

Ook een supergave foto. Mooie passende bewerking. Eerst dacht ik dat het water was waar de spiegeling in zit, maar dat is niet zo. Je ziet namelijk geen rimpeling. Achteraf blijkt het een spiegel te zijn. Een foto waar je wat voor moet doen en veel geduld moet hebben.