Excursie Hellevoetsluis en Stellendam

Zaterdag 17 november vertrokken we met 8 leden van de club naar Hellevoetsluis. Het was een beetje fris maar een mooie zonnige dag. Na een dik uur rijden kwamen we aan in Hellevoetsluis. Het was daar een drukte van belang want Sinterklaas was net gearriveerd. Gelukkig vonden we nog een parkeerplekje.

We gingen eerst aan de koffie die smaakte goed. Daarna gingen we fotograferen in het mooie vestingplaatsje. De helft van de Vesting bestaat uit water en de andere helft is bebouwd met mooie kleurige moderne vestingpanden.

We hadden niet zo heel veel tijd want we werden om 13.00 uur verwacht voor de lunch. Een heel leuk restaurant op de Haringvlietdam met de toepasselijke naam “Zoet en Zout”. Want aan de ene kant van de dam is het Haringvliet met zoet water en aan de andere kant de zee. De lunch smaakte ons goed en er werden ervaringen uitgewisseld over de camera’s en de gemaakte foto’s.

Na de lunch vertrokken we naar de vissershaven van Stellendam. Daar werden mooie detailfoto’s gemaakt van de vissersschepen, de netten en de touwen. Nog even naar de andere haven in Stellendam gaf mooie plaatjes van oud roest en andere schepen.

Moe maar voldaan reden we terug naar Naarden. Het was een gezellige leuke dag.

De foto’s zijn 3 december vertoond op de clubavond.

Hier een selectie van gemaakte foto’s