5 november 2018

Programma van deze avond.

Avond- en nachtfotografie

De Amsterdamse fotograaf Kees Krick heeft ons in de eerste helft van de avond een groot aantal van zijn foto’s laten zien vooral gemaakt in zijn woonplaats Amsterdam. Tijdens de presentatie vertelde hij over zijn werkwijze. Het voordeel van wonen in de buurt van je onderwerp maakt dat je vaak naar de zelfde plek terug kan en foto’s kan maken in verschillende omstandigheden. Hierbij is het tijdstip op de avond van belang, of er wel of geen maan is, welk seizoen het is, en wat voor weer het is.

Na de pauze volgde de uitleg over de technische aspecten van avond- en nachtfotografie, zoals ook in zijn reeds eerder gestuurde informatie staat.

Nog een tip was schakel  “Ruisreductie lange sluitertijden”  uit, dit voorkomt dat je niet direct kan door fotograferen.